Recept: Ossobuco

Ossobuco

Ossobuco is een Italiaans vleesgerecht. Ossobuco kent zijn oorsprong in Milaan. De basis van ossobuco zijn kalfsschenkels. De schenkels worden met onder meer uien, wortel en bleekselderij gestoofd

Super leuk! Dit recept van ons stond onlangs ook in het Haarlems Dagblad.

Ossobuco – Recept op basis van 4 personen

4 stukken kalfsschenkel
2 teentjes knoflook, gepeld en fijngehakt
1 grote ui, gepeld en fijngehakt
2 takjes tijm
4 eetlepels bloem
Roomboter
1 winterpenen, schoongemaakt en in blokjes gehakt
1 bleekselderij, stengels schoongemaakt en in fijne blokjes gesneden
1 blikje tomatenblokjes à 200 gram
90ml droge witte wijn
Peper en zeezout uit de molen
50 gram fijn geraspte Parmezaanse kaas

  • Breng de schenkels op temperatuur en zout ze rondom.
  • Bestrooi de schenkels met bloem en klop overtollige bloem af.
  • Braad de schenkels goudbruin in een braadpan met olijfolie en roomboter.
  • Haal de schenkels uit de pan en voeg iets olijfolie toe. Bak de knoflook en ui tot deze begint te kleuren en voeg de wortel- en bleekselderij blokjes toe. Als ze beginnen te kleuren blus dan af met de witte wijn.
  • Voeg nu de tomatenblokjes toe en vul het lege blikje met water en giet af.
  • Voeg nu de ossobuco in de saus en sudder op laag vuur onder gesloten deksel in circa 3 uur gaar. Het vlees laat nu makkelijk los van de mergpijp.

Serveertip: Heerlijk met truffel risotto of aardappel gratin

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *